Inmiddels heeft de site meer dan 30.000 gebruikers. Onderhandelen over de koopjes gaat snel: via een open chat.”Ik wil deze jas wel ruilen tegen een ongedragen Moscow Parka nieuwprijs 360 euro, maat XS, valt als S,” reageert een consument op een Canada Goose jas, die voor 300 euro wordt aangeboden. Maar verkoopster Ramona heeft daar geen zin in: “Nee sorry, ik wil de jas verkopen, niet ruilen.” En als iemand 100 euro biedt: “Nee, dat is echt te weinig.”

Hoe kan het dat het bedrijf in zo’n korte tijd zoveel consumenten aan zich weet te binden? “Vooral door mond-tot-mondreclame. En we hebben een goede klantenservice. We krijgen honderd mails per dag en die willen we binnen twee uur beantwoorden. Verder werkt de site makkelijk, ook delen en zoeken is handig. En United Wardrobe draait om koopjes, dat vindt iedere vrouw toch leuk.”

Volgens Verheul is op deze manier dit jaar voor 200.000 euro aan kleding en accessoires via het online systeem verkocht. Gisteren werd bekend dat de online marktplaats de publieksprijs van de Accenture Innovation Awards heeft gewonnen. Het Nederlandse bedrijf kreeg meer dan 3500 stemmen.