Op de begane grond en eerste verdieping van de voormalige Kas bank aan de Spuistraat werd XBank geopend. Het is een conceptstore annex gallerie en maakt deel uit van het chique hotel W en bijbehorend restaurant The Dutchess. Bij XBank wordt werk van Nederlandse ontwerpers verkocht. Etalagepoppen met matzwarte body’s en spiegelende chromen gezichten – de Changing Faces mannequins – dragen kleding van modeontwerpers als Bas Kosters, Spijkers en Spijkers en Jan Taminiau. Op de foto staat Mattijs van Bergen’s ‘Vincent van Gogh jurk’, ontworpen voor het staatsbezoek van Koningin Máxima aan China in 2015.

Galeries Lafayette en Patrizia Pepe haalden afgelopen maanden ook Changing Faces poppen in huis: het Parijse warenhuis koos voor beige maskers, het Italiaanse modemerk voor glanzende gouden.In de clip van ‘Elfe Man’, een nummer van de Franse artiest Nicolas Godin, spelen etalagepoppen de hoofdrol. Te zien zijn Paris White Copper mannequins en de nog niet gelanceerde Celebrate Life collectie. Vorig jaar figureerden Hans Boodt poppen al eerder in een video van regisseur Camille Vivier. De shortfilm ‘Dolls’ werd speciaal gemaakt voor de opening van ASVOFF8: de achtste editie van het Parijse fashion filmfestival A Shaded View On Fashion Film (opgericht door journalist en icoon Diane Pernet).

Een traditionele torso uitgevoerd in eye-catching kleuren. De Macaron Torso is onder meer te vinden bij de Rotterdamse conceptstore Denoism. Blauwe torso’s gehuld in denim. Over de grens worden ze eveneens ingezet. Recent koos het Italiaanse merk Emilio Pucci, dat bekend staat om zijn kleur- en printgebruik, de gekleurde bustes om zijn nieuwe collectie op te presenteren.Helemaal nieuw is model staan niet. Op de affiche van tentoonstelling ‘Ode aan de Nederlandse Mode’, die tot 7 februari te zien was in het Gemeentemuseum Den Haag, was ook een Hans Boodt mannequin te zien.