Na 98 verkooppunten in 14 landen heeft Stills Atelier haar eerste pop-up store aan de Denneweg in Den Haag geopend.Collectiestukken uit de archieven zijn hier tegen gereduceerde prijzen te koop.De pop-up store heeft een eenvoudige en kalme uitstraling. Een grote wenteltrap leidt naar de vide, waar de kleding aan de wand gepresenteerd wordt.De tijdelijke winkel is geopend tot het einde van januari 2015.Het ready to wear label Vetements zal in juli een coutureshow presenteren. Daarnaast zullen mannen- en vrouwencollecties getoond worden. Dat meldt WWD.Vetements zal de catwalkshow ‘op eigen voorwaarden’ presenteren. Hoewel de couture fashion week in juli bedoeld is voor de herfstcollecties, zal het modelabel juist de lentecollectie 2017 showen.”Het merk heeft de herfst-/wintercollectie al getoond,” zegt een woordvoerder van Vetements tegen WWD, aangevend dat de catwalkshow in juli meer focust op ready to wear. “De collectie zal verschillende elementen bevatten, waaronder een aantal van Vetements’ interpretaties van couture.” Het modemerk maakt geen gebruik van de see-now-buy-now strategie, maar loopt op een normaal schema volgens de modekalender.

Vetements, dat onlangs werd verkozen om toe te treden tot het officiële coutureprogramma in Parijs, wordt geleid door artistiek directeur Demna Gvasalia. Hij werkt ook aan de mannencollecties van modehuis Balenciaga. Eerder liet Vetements weten dat Gvasalia zijn ‘mannelijke visie’ op het label zou presenteren op 22 juni tijdens de Parijse modeweek.Verschillende ketens stoppen met het gebruik van dons in hun collecties. Ze zeiden hun medewerking collectief toe aan een exposé van PETA. Eerder stopten de labels al met het gebruik van angorawol.Het gaat om de high-street labels Topshop, Whistles, Miss Selfridge, Warehouse en White Stuff. Ook Hobbs, Dr Martens, Oasis, Primark, Wallis, Boohoo, en Asos hebben toegezegd te stoppen met dons.

“Net zoals ze deden met de op wrede wijze verkregen angorawol, springen vooruitstrevende modelabels in op de vraag van de consumenten van vandaag, die niets te maken willen hebben met een industrie die ‘veren’ uit levende vogels trekt,” licht Yvonne Taylor, de senior manager van Corporate Projects bij de dierenrechtenorganisatie. “PETA zal blijven samenwerken met retailers in het Verenigd Koninkrijk om te stoppen met dons, en in plaats daarvan high tech synthetische fillers gebruiken die hypoallergeen, warm, ecovriendelijk en zeker vriendelijker voor vogels is.”Het besluit van de ketens komt nadat PETA USA een video uitbracht waarin getoond werd hoe vogels op agressieve wijze geplukt werden terwijl ze nog leefden. De bedrijven waar dit gebeurde deden dit voor grote retailbedrijven. Consumenten waren verontwaardigd door de beelden en dat deed de modebedrijven besluiten om te stoppen met het gebruik van dons.