Als onderdeel van de deel neemt CEO van Condé Nast Jonathan Newhouse plaats in het bestuur van Farfetch. Naast het linken van de content van de uitgeverij aan de items bij Farfetch willen de twee bedrijven ook nieuwe manieren van winkelen en andere winkelervaringen tot stand brengen. Op welke manier ze dit willen doen, is nog niet bekend.Het platform werd ooit opgericht als nieuwsplatform maar werd al snel omgebouwd tot een webshop die content van tijdschriften zoals Vogue en GQ combineerde.Vorig jaar werd Style.com nog vernieuwd, maar ook dat leek geen succes te zijn. Wie zoekt naar Style.com wordt meteen doorverwezen naar de website van Farfetch en krijgt een melding over de verwijzing.Modehuis Lanvin verkeerd in moeilijke tijden, meldt Reuters. Volgens bronnen daalt de omzet nog steeds en neemt het verlies toe. Ook de werknemers zouden zich zorgen maken over de strategie bij het merk.

Bronnen melden tegen Reuters dat de collecties van de nieuwe creatief directeur Bouchra Jarrar niet in de smaak vallen bij de consumenten. Volgens deze bronnen is de verkoop met 23 procent gedaald afgelopen jaar. Lanvin draaide een omzet van 163 miljoen euro. Het modehuis noteerde daarbij een verlies van 18.3 miljoen euro.Lanvin werd in 1889 opgericht door Jeanne Lanvin en is het enige grote luxe merk in Frankrijk dat nog niet is aangekocht door een grote groep zoals LVMH of Kering. Begin dit jaar werd bericht over een mogelijke verkoop, maar het bedrijf blijft tot nu toe stil.J.Crew Group heeft opnieuw de omzet zien verminderen. Het afgelopen kwartaal behaalde het bedrijf een verkoop van 532 miljoen dollar (475 miljoen euro) door een daling van 6 procent.

De groep noteerde een nettoverlies van 123 miljoen dollar (109 miljoen euro) terwijl dit vorig jaar in het eerste kwartaal 8 miljoen dollar was (7,1 miljoen euro). Het toegenomen verlies komt volgens het bedrijf door de kosten van 250 ontslagen die eerder dit jaar werden aangekondigd. CEO Millard Drexler in een statement over de resultaten: “Terwijl we teleurgesteld zijn in de resultaten van het eerste kwartaal, zijn we ook optimistisch over het werk wat we doen om ons bedrijf te verbeteren. We hebben een heldere visie en een actieplan om aan de vraag van onze klanten te voldoen.”