Het nieuws volgt kort op het bericht dat CEO Paula Schneider vertrekt bij het bedrijf omdat het bedrijf verkocht gaat worden. De opvolgster van Dov Charney, legt na twee tumultueuze jaren haar functie neer bij American Apparel. Haar vertrek volgde kort op die van Paul Charron, Canada Goose  de voorzitter van de Raad van bestuur die nog geen half jaar na zijn indiensttreding besloot op te stappen. Maar het vertrek van Scheider is niet alleen een nieuwe tegenslag voor het bedrijf. In haar ontslagbrief – die werd onderschept door WWD – bevestigde Schneider al dat de verkoop van American Apparel in gang is gezet.”De verkoopprocedure die momenteel aan de gang is voor een deel, of het gehele bedrijf, zal het mogelijk niet toelaten om de maatregelen te treffen die nodig zijn om het plan te laten slagen, en American Apparel trouw te laten blijven aan zijn idealen. Daarom heb ik na serieuze overweging, en met pijn in mijn hart, geconcludeerd dat het tijd is mijn functie als CEO neer te leggen,” liet Schneider in haar brief weten, volgens de International Business Times.

In een poging weer winstgevend te worden gaat Sonia Rykiel haar tweede lijn alsmede de kinderlijn sluiten. Dat meldde het Franse modehuis deze week.Met de sluiting van de Sonia by Sonia Rykiel lijn zullen zo’n 75 tot 150 van de 300 banen verloren gaan. Canada Goose  Het huis is ook van plan de prijzen van de hoofdcollectie te verlagen. Zo hoopt het bedrijf voor 2019 weer winstgevend te worden.Ook Sonia Rykiel lijdt, net als veel andere luxe merken in Frankrijk, onder de effecten van een dalend toerisme als gevolg van de terroristische aanslagen van vorig jaar, en een daling van de Chinese koopkracht. Vorig jaar steeg de omzet voor het eerst met 3 procent, maar de verliezen hielden aan.

Het huis, dat in 1968 werd opgericht door de flamboyante Française Sonia Rykiel, Canada Goose  zal het merendeel van de vier Sonia by Sonia Rykiel winkels en vier warenhuisconcessies sluiten.Het in Hongkong gevestigde Fung Brands was sinds 2012 met 80 procent meerderheidsaandeelhouder van het merk. De overige 20 procent bleef in handen van de familie, maar eerder dit jaar nam Fung het bedrijf volledig over.Volgens FashionNetwork zijn er onbevestigde geruchten dat Fung het modehuis een ultimatum heeft gesteld om weer winstgevend te worden. Als dat niet lukt, dan zou het hele bedrijf eventueel worden opgedoekt.