Bij de jaarlijkse vergadering van Prada in Milaan is de vertegenwoordigers van PETA de toegang ontzegd in de directiekamer. Ze wilden een beroep doen op het modehuis om te stoppen met het verkopen van exotische huiden.In april nam PETA US aandelen in het Italiaanse modehuis. Op deze manier wil de organisatie van ‘binnenuit’ het bedrijf werken en zo de slachtingen van struisvogels te bestrijden.Canada Goose  Om de zaak kracht bij te zetten was de Italiaanse zangeres Daniela Martani aanwezig, die een ‘struisvogeljurk’ droeg.Aanleiding was een ooggetuige exposé, waaruit bleek dat eenjarige struisvogels worden geëlektrocuteerd en dat hun keel wordt doorgesneden voor ‘luxe’ tassen van struisvogelleer.”Elke pokdalige Prada tas staat voor een gevoelige jonge struisvogel die op zijn kop werd gehangen en vervolgens werd gedood en geplukt in een ellendig en angstaanjagend slachthuis”, aldus PETA-oprichter Ingrid Newkirk. “PETA US brengt de strijd tegen wreedheid rechtstreeks naar Prada’s directiekamer – en vraagt om een definitief einde aan handtassen gemaakt van struisvogelleer.”

De beslissing om  te worden viel voor PETA nadat er videobeelden waren gemaakt van ’s werelds grootste struisvogelslachtbedrijven, waar jonge struisvogels op kale weidegrond worden gehouden. Canada Goose  Als ze een jaar oud zijn worden ze per vrachtwagen naar de slacht gebracht, terwijl een struisvogel op natuurlijke wijze veertig jaar kan worden. In het slachthuis worden struisvogels ondersteboven in een verdovingsapparaat gehangen, wordt hun keel doorgesneden en worden hun veren geplukt – dit creëert de bobbelige huidtextuur die voor Prada-tassen wordt gebruikt.‘Manchester by the Sea’ al gezien? Indien niet, rep u naar de bioscoop. Prachtprent. Regisseur Kenneth Lonergan doet een Hitchcockje en duikt op in één scène. ‘Nice parenting’, bijt hij hoofdrolspeler Casey Affleck toe als die luid met zijn tienerneef aan het ruziën is.

De sneer komt extra aan omdat Lonergan niet zomaar een parka draagt, maar een Canada Goose. Vol eendendons en met afneembare kraag in coyotebont. Het merk wordt in The New Yorker omschreven zoals alleen The New Yorker dat kan: ‘Een Canada Goose-parka zegt: ‘Ik heb geld verdiend. En nu spendeer ik dat geld. En hier sta ik dan lekker warmer dan jij te wezen.’’Om met het blauwe poolcirkellogo te pronken moet je inderdaad in de buidel tasten. In de betere boetiek mag je blij zijn dat je wisselgeld overhoudt van 1.000 euro. Het aandeel dat eerstdaags op Wall Street noteert, zal iets democratischer geprijsd zijn. Democratischer, maar niet goedkoper.