United Wardrobe denkt niet alleen aan uitbreidingen, maar ook aan verbeteringen. Zo werkt een student uit Eindhoven momenteel aan een nieuw algoritme. Verheul: “Nu zien gebruikers producten van nieuw naar oud. Wat het laatst is toegevoegd, staat bovenaan. Maar over een paar maanden zien gebruikers alleen items die zij echt leuk vinden. Het aanbod wordt zo relevanter. Net zoals op Facebook.”

Binnen vijf minuten na het startschot om middernacht was er al 9,2 miljard dollar omgezet. De verwachting is dat de totale omzet van Alibaba dit jaar uitkomt op 20 miljard dollar, tegenover 14 miljard dollar vorig jaar. De werkelijke omzet van het evenement is echter nog groter, want ook andere partijen doen ook mee, zoals JD.com.

De elfde dag in de elfde maand; vier enen op een rij. De datum geeft uiting aan het alleen zijn, oftewel Single’s Day. Het Chinese shopevenement begon bij Alibaba, maar inmiddels sluiten steeds meer retailers zich wereldwijd aan. FashionUnited zet de belangrijkste feiten van deze editie op een rij.