De ambities van de jonge ondernemers zijn groot. United Wardrobe moet de grootste kledingkast van de wereld worden. De volgende stap om de droom te realiseren is de uitbreiding naar België, met een Franstalige site. In januari gaat het platform live. “Uiteindelijk willen we dat iemand uit Los Angeles denkt: ‘Ik wil een Gucci-tas voor dat hippe feestje’ en dan kijkt wat een meisje uit Milaan aanbiedt.”

Momenteel komen de meeste verkopers uit Amsterdam en Rotterdam. “De kopers komen juist uit dorpjes, bijvoorbeeld in Friesland. Zij hoeven nu niet meer naar de IJhallen in Amsterdam voor leuke, tweedehands spullen.”United Wardrobe denkt niet alleen aan uitbreidingen, maar ook aan verbeteringen. Zo werkt een student uit Eindhoven momenteel aan een nieuw algoritme. Verheul: “Nu zien gebruikers producten van nieuw naar oud. Wat het laatst is toegevoegd, staat bovenaan. Maar over een paar maanden zien gebruikers alleen items die zij echt leuk vinden. Het aanbod wordt zo relevanter. Net zoals op Facebook.”

De Canadese donzenjassenspecialist Canada Goose gaat voor het eerst een Europees kantoor openen. Een verkoop- en marketingteam zal zich in Londen vestigen en er komt ook een showroom in de omgeving van Oxford Circus. Dat meldt de Canadese modenieuwssite FashionMag.Groot-Brittannië is de grootste markt van het merk buiten Canada en de Verenigde Staten. Volgens Canada Goose groeide de omzet er vorig jaar met 200 procent en wordt het merk via zo’n 90 verkooppunten verkocht. Vorig jaar boekte het merk een mondiale omzet van 99 miljoen euro.
Eind vorig jaar nam de Amerikaanse investeerder Bain Capital voor een onbekend bedrag een meerderheidsbelang in het merk. Een bron met kennis van de transactie schatte de waarde op minstens 250 miljoen Canadese dollar (165 miljoen euro), meldt de Canadese krant The Globe and Mail. Met een kantoor in Europa zou het merk beter in kunnen spelen op de behoeften van de consumenten hier, zoals het ontwikkelen van lichtere, waterdichte jassen die aan het Europese klimaat zijn aangepast.