Zelfs als de loonkosten Eurowings 40 procent onder die van moeder Lufthansa liggen, blijft de ‘lowcost’ dochter van Lufthansa stukken te duur.De Duitse kerstmarkten zullen het dit jaar zonder de top van LufthansaLHA -0,24% moeten stellen. De Duitse luchtvaartmaatschappij rolt in de adventstijd van de ene aankondiging in de andere.Nadat Lufthansa-CEO Carsten Spohr vorige week de volledige overname van Brussels Airlines beklonken had, raakte dit weekend bekend dat Lufthansa een partnerschap sloot met Etihad, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten.En Lufthansa blijkt nu ook zijn grootste Duitse concurrent en Etihad-dochter Air Berlin te willen overnemen. De Berlijnse vliegmaatschappij moet dan, net als Brussels Airlines, zo snel mogelijk geïntegreerd worden in Eurowings, de lagekostenmaatschappij van Lufthansa.40 %Volgens de top van Lufthansa moeten de kosten bij Eurowings 40 procent lager liggen dan bij Lufthansa.

Want de tijd dringt voor Lufthansa. Dit jaar kon het zijn operationele winst (ebitda) nog opkrikken dankzij de lage olieprijzen, waarop het bedrijf bijna 1 miljard euro kon besparen. Maar de goedkope uitdager Ryanair blijft het Duitse bedrijf, bekend voor de kraanvogel in zijn logo, het leven zuur maken.Begin november lanceerde de Ierse lagekostenmaatschappij een frontale aanval op de Duitse trots. Ryanair maakte bekend dat het vanaf maart vluchten uitvoert vanop Frankfurt, de grootste luchthaven van Duitsland en de grootste hub van Lufthansa.In de veldslag tegen Ryanair is Eurowings een cruciale pion. De kosten bij Eurowings moeten 40 procent lager liggen dan bij Lufthansa, maakte Spohr duidelijk. Want de personeelskosten bij Lufthansa lijken niet in te dammen.

De 14 stakingen die de pilotenvakbond sinds de start van een loonconflict in april 2014 opzette, hebben het bedrijf al een half miljard euro gekost. Met 10,5 miljard euro is de pensioenlast van Lufthansa bijna het dubbele van de beurswaarde, een probleem dat jonge bedrijven zoals Ryanair niet kennen.Maar de vraag is of een goedkoop Eurowings Ryanair de baas kan. Zelfs als de loonkosten van Eurowings 40 procent onder die van Lufthansa liggen, blijft het bedrijf een pak duurder dan EasyJet en Ryanair (zie grafiek). ‘Eurowings is gedoemd te falen’, voorspelde Ryanair-CEO Michael O’Leary onlangs.