Acne Studios heeft een nieuwe flagshipstore geopend in New York, de eerste vestiging van het Zweedse modemerk in het stadsdeel Upper East Side. De inrichting heeft het minimalistische handschrift van het modelabel, maar ook een opvallend uiterlijk door het veelvuldig gebruik van de kleur goud.Acne, dat staat voor Ambition to Create Novel Expressions, Studios werd in 1997 opgericht door Johnny Johansson. De designer ontwierp 100 paar spijkerbroeken met rode stiksels en deelde deze uit aan vrienden en familie. De jeans werden opgepikt door grote modebladen en al snel werd de jeanslijn uitgebreid met mannen- en dameskleding. Acne Studios heeft flagshipstores in toonaangevende modesteden zoals Parijs, Londen, Amsterdam en Tokyo en heeft een invloedrijke plek in de modewereld bemachtigd.Acne heeft op dit moment vier winkels in de Verenigde staten, drie in New York City, en een in Los Angeles. Met een winkelopening in San Francisco in maart 2017 komt de teller op vijf.Ga met uw muis over de foto’s om informatie over het winkelinterieur te ontdekken.

Bol.com verwacht in de maand december twee keer zoveel bezoekers en vijf keer zoveel bestellingen vergeleken met een gemiddelde maand. Een extreme drukte waarvoor extra voorbereidingen worden getroffen ten einde alle online shoppers tevreden te stellen. Deze voorbereidingen zijn gebaseerd op data en ervaringen uit 2015. Dat deed mij denken aan de fysieke retail en wat de winkeliers doen om hun decemberverkopen te optimaliseren. Omdat wij als Bureau RMC dagelijks inzicht hebben in de drukte van winkelstraten vroegen we ons af of het mogelijk is de drukte in de winkelstraten te voorspellen aan de hand van onze data en ervaringen. We wagen een poging.

De seinen staan op groen wat betreft onze economie en winkels zouden daarvan moeten profiteren. Maar is dat ook zo? De fysieke retail is een getergde sector en de faillissementen van V&D en Macintosh liggen nog vers in het geheugen. De detailhandel index van het CBS geeft aan dat tot en met augustus 2016 de omzetontwikkeling een plus kent van 0,6 procent voor non food producten. De Nationale Shopping Index van CityTraffic, de organisatie die dagelijks het aantal shoppers in winkelstraten telt, staat in het derde kwartaal cumulatief ook op een plus, en wel van 2,6 procent. Met andere woorden er liepen in de eerste 9 maanden van dit jaar 2,6 procent meer mensen door de winkelstraten dan in dezelfde periode in 2015. CityTraffic telde in september 4 procent meer shoppers.