Schoenenbedrijf Omoda heeft een eigen app gelanceerd. Via de app kan er makkelijker en sneller gewinkeld worden, tevens zijn er verschillende functies in de app te vinden.

 

De Omoda-app is naar eigen zeggen ‘één van de eerste’ met een in-app oplossing voor betalen. Verder heeft de app verschillende functionaliteiten die zowel online als offline in de Omoda-winkels te gebruiken zijn. Zo kunnen klanten de voorraad in de winkel checken en reserveren, ook kunnen ze contact leggen met de klantenservice en een favorietenlijst maken. Tevens geeft de app inzicht in het persoonlijk account van Club Omoda, is er een store locator en een scanfunctie voor in de winkel toegevoegd.

Omoda zegt het aantal mobiele bezoekers fors te zien stijgen en wil met de app inspelen op de behoeften van de klant. “Een goede tijd om een shopping app te lanceren, nu alles draait om mobile first. Een app is een belangrijk kanaal dat nog ontbrak in de omnichannel strategie van Omoda. De cirkel is rond, want klanten kunnen nu in zowel de winkel, op de website als op hun mobiel snel en makkelijk shoppen,” stelt Omoda in een persbericht.