Het pand dat 34.000 vierkante meter winkeloppervlakte heeft, zal in de lengte in tweeën worden gesplitst. Vanaf medio 2017 zal het pand grondig verbouwd worden, en de verbouwing moet een jaar later afgerond worden. De nieuwe panden zullen rond kerst 2018 geopend worden. Volgens het AD wordt er deze maand al gestart met de werkzaamheden, waaronder het weghalen van asbest en het leeghalen van de voormalige V&D-winkel.Aan de Rijnkade, langs de gedempte Catharijne singel, die nu nog gesloten is, zal het pand ‘een metamorfose’ ondergaan. De stadsbuitengracht zal in ere worden hersteld, en het pand komt daarmee aan het water te liggen. Architect Jan Bakers, die in opdracht van IEF Capital en Bouwfonds IM de verbouwing begeleidt, laat aan de krant weten ‘dat het pand zich gaat openbaren aan de singel’. Zo zou er een lunchroom aan de grachtzijde komen, waar La Place voor in de race is.

IEF Capital en Primark laten aan AD weten niet te reageren tot de plannen rond zijn. Hudson’s Bay stelt dat het nog wel even duurt voor het warenhuis naar Utrecht komt.Jassenmerk Canada Goose, bekend van de luxe donsjassen, gaat de stap naar de beurs zetten. Momenteel interviewt het merk banken die kunnen helpen met de voorbereiding. Volgens bronnen zou het bedrijf gewaardeerd kunnen worden op 2 miljard dollar (1,8 miljard euro). Dat meldt Wallstreet Journal.

Het jassenmerk zou de afgelopen jaren ‘explosief’ gegroeid zijn. Inmiddels worden de populaire donsjassen in meer dan 50 landen verkocht, voor prijzen tussen de 500 en 1000 euro per jas. De prijzige jassen waren in het begin vooral populair bij filmcrews, celebrities en filmsterren, die ze droegen in koude gebieden. Maar de laatste jaren zijn de jassen steeds meer terug te vinden in het straatbeeld, herkenbaar aan de rood-wit-blauwe patch.