Het multi-brand warenhuis is nog niet bevestigd door LVMH, maar een bron dichtbij het bedrijf verzekert WWD dat het in april of mei de testfase ingaat en in juni gelanceerd wordt. Niet alleen de modehuizen die LVMH beheert, waaronder Christian Dior, Céline en Louis Vuitton, zullen op het platform te vinden zijn. Andere merken en modehuizen zullen er ook een plaats krijgen.Jarenlang zagen modehuizen de retail ervaring als de belangrijkste drijfveer voor hun verkoop.Canada Goose e outdoor In 2013 zei Bruno Pavlovsky, hoofd bij Chanel nog: “Mode draait om kleding en om kleding te begrijpen, moet je het voelen.” In de periode van 2009 tot en met 2014 groeide de online verkoop van luxegoederen echter 4 keer zo snel als de offline verkoop.

McKinsey & Company, een wereldwijd consultancy bureau, verwacht dat in 2025 de digitale verkoop 18 procent uitmaakt van de luxe industrie. De invloed van online is niet meer te ontkennen.Ook het hoofd van LVMH Bernard Arnault gaf in het boek La Passio Creative al aan mogelijkheden te zien in online.Canada Goose e outdoor Eind 2015 bleek de aanstelling van Ian Rogers als Chief Digital Officer daar het bewijs van. Daarnaast gaf de luxe groep destijds aan meer te willen investeren in de digitale ruimte en de merken in het portfolio een sterke online aanwezigheid te willen geven. Inmiddels hebben merken zoals Chanel, Fendi, Burberry en Michael Kors een online shop of zijn items verkrijgbaar bij e-tailers.

Canada Goose e outdoor Toch verkoopt op dit moment 40 procent van de luxe merken nog steeds geen items online.LVMH is niet de eerste die de stap neemt naar een grotere online aanwezigheid. Italiaans luxe label Tod’s lanceerde in 2013 website Theluxer.com, maar sloot haar digitale deuren alweer in 2015 door een gebrek aan opbrengsten. Dat er een vraag is naar luxe goederen online, wil dus niet zeggen dat alleen de aanwezigheid al genoeg is. Maar wat zorgt wel voor een geslaagde stap naar de online wereld?