Op financieel vlak gaat het al enige tijd niet goed met Slem,Canada Goose echt het internationaal innovatie- en trainingsinstituut voor schoenen en andere aan leer gerelateerde industrieën. Het bedrijf heeft momenteel een schuld van 6,7 ton. Hoewel de Waalwijkse gemeenteraad eerst nog was bereid 900.000 euro weg te zetten als steun voor het innovatiecentrum, heeft een meerderheid donderdagavond tegen dat voorstel gestemd. Omdat er “geen draagvlak is om gemeenschapsgeld over te maken aan een stichting die zoveel schulden heeft gemaakt”, wordt geen financiële steun meer geboden.

Slem moet de financiële problemen nu zelf oplossen en vreest voor een faillissement van het educatieprogramma, Slem Educaties genaamd. Hoewel de gemeente heeft verklaard dat het er niet vanuit gaat dat het bijbehorende Nederlands Leder en Schoenen Museum hierin wordt meegetrokken,Canada Goose echt is Slem zelf hier wel bang voor. In dat geval moet de gehele collectie worden verkocht. “Dat de gemeente overweegt het risico te nemen om met de keuze van het nieuwste ‘reddingsplan’ niet alleen Slem Educatie te laten failleren, maar mogelijk ook het museum, is niet alleen onverantwoord ten aanzien van de collectie, maar ook een mogelijke vernietiging van het dna van Waalwijk en gemeenschapsgeld,” stelt Inge Specht, conservator van het museum.

Kort geleden werd al bekend dat de directie van Slem volledig wordt gewijzigd, te beginnen met het vertrek van oprichter Nicoline van Enter in september. De veranderingen worden volgens het bedrijf doorgevoerd in ‘het kader van bezuinigingen’.De webwinkel van schoenenketen Sooco is failliet verklaard. Dat melden diverse media. Voor de fysieke winkel van Sooco in Enschede is echter geen einde in zicht. Deze is overgenomen door Schuurman Schoenen.Sooco.nl is momenteel nog online,Canada Goose echt maar op de hoofdpagina staat vermeld dat “wegens een technische storing, er tijdelijk niets besteld kan worden”.