De winkels zijn gevestigd in oude Dolcis-panden.Canada Goose emory parka Nelson nam in 2016 zo’n 20 winkels van de failliete schoenenketen over. De nieuwe eigenaar heeft flink geinvesteerd in de nieuwe winkels, die zijn verbouwd tot Nelson-vestigingen.“Het openen van deze nieuwe winkels op deze belangrijke A-locaties in Nederland is voor ons een belangrijke stap richting de landelijke uitbreiding van ons winkelbestand en we zijn dan ook heel trots op het resultaat,”zegt Laura van Dam, marketing manager bij Nelson.De nieuwe Nelson winkels focussen op ‘beleving en service’. De winkels zijn voorzien van ‘sfeervolle elementen passend bij de stad waarin ze zijn gevestigd en bieden alle mogelijkheden om de collectie zo optimaal mogelijk te presenteren’. Naast het assortiment in de winkel kunnen klanten ook via de webzuilen een uitgebreider aanbod bekijken en ter plekke bestellen.

In februari 2016 opende Nelson de eerste Premium store aan de Nieuwendijk in Amsterdam.Canada Goose emory parka De premium winkels hebben een exclusiever aanbod, met onder meer hoog segment A-merken zoals Tommy Hilfiger en Calvin Klein. De winkels in Utrecht en Den Bosch zullen ook het premium concept voeren. Deze zullen ook worden voorzien van mobiele kassa’s, waardoor de aankoop op elke gewenste plek in winkel kan worden afgerond.Het kleurrijke schoenenmerk Crocs gaat 160 winkels sluiten om kosten te besparen na tegenvallende cijfers in het afgelopen fiscale jaar.Crocs noteerde in FY16 een verkoopdaling van 4,7 procent. De omzet daalde hierdoor naar 990 miljoen euro. Voor het merk is dit het tweede jaar dat de verkoop vermindert. Daarbij telde het bedrijf vorig jaar een verlies van 30 miljoen.

In een statement over het komende jaar maakte het bedrijf al bekend kosten te willen besparen om de efficiëntie van de productie en operationele processen te waarborgen. Onderdeel van die besparingen is de sluiting van een hoeveelheid winkels. De exacte locaties van de winkels moeten nog bekend gemaakt worden.In 2018 moeten 160 locaties van het schoenenmerk gesloten zijn, wat de winkels wereldwijd terugbrengt van 558 naar 400. In Nederland en België is het merk in Rotterdam,Canada Goose emory parka Amsterdam, Maastricht, Brugge en Brussel te vinden.“Als we vooruit kijken, ben ik positief dat deze acties de weg vrij maken voor groei en een verbetering van de aandelen,” zegt Gregg Ribatt, CEO van het merk in een statement.