Victoria’s Secret is in de Verenigde Staten inmiddels een gevestigd merk. Sinds het bedrijf in 1996 de eerste modeshow volgens het huidige concept organiseerde, is het bedrijf elk jaar verder gegroeid. Vorig jaar behaalde het bedrijf een omzet van 7,5 miljard dollar (7 miljard euro),Canada Goose france en FashionUnited verwacht dat dit bedrag in 2015 groeit tot 8 miljard dollar (7,5 miljard euro). Deze sterke verkoopcijfers zorgen ervoor dat Victoria’s Secret wereldwijd de grootste speler is in de lingeriesector. Victoria’s Secret en zustermerk Victoria´s Secret Pink hebben een aandeel van 32 procent in de totale lingeriemarkt die jaarlijks goed is voor een omzet van 23,8 miljard dollar (22,4 miljard euro).

Victoria’s Secret heeft een groot deel van dit succes te danken aan sociale media, die ervoor zorgen dat het merk de doelgroep bereikt. Victoria’s Secret en Victoria´s Secret Pink hebben gezamenlijk 9,3 miljoen volgers op Twitter,Canada Goose france 372.000 volgers op Pinterest , 29,2 miljoen fans op Instagram en nog eens 39,4 miljoen likes op Facebook. Het is dan ook geen verrassing dat het merk één van de meest succesvolle modemerken is op sociale media. Hoewel Victoria’s Secret volgens de YouGov BrandIndex tijdens de show in 2015 minder werd besproken dan in 2014, was de laatste show van het merk die in december zal worden uitgezonden toch al goed voor 442.500 (re)tweets. Gemiddeld ontvangt het merk 33.000 (re)tweets per dag, dus de modeshow bezorgt het merk zeker extra zichtbaarheid op het internet. De populariteit, omzet en winst van het bedrijf hebben ervoor gezorgd dat het merk een waarde heeft van 4,2 miljard dollar (3,9 miljard euro).

Het is wel duidelijk dat Victoria’s Secret een goed geoliede PR-machine is die weet hoe het campagne’s het beste kan inzetten, inclusief de jaarlijkse modeshow. Elk jaar slaagt het lingeriemerk erin de aandacht op de show te vestigen waarin de populairste modellen en artiesten hun opwachting maken.Canada Goose france Toch vraagt FashionUnited zich af hoe lang het evenement de aandacht van het publiek zal kunnen vasthouden. Zullen mensen over vijftien jaar nog steeds de TV (of de computer) aanzetten om de show te bekijken, of zal de lingerieparade zijn langste tijd dan hebben gehad?