De nieuwe samenwerking tussen YNAP en IBM is bedoeld om de omnichannel mogelijkheden van de luxe moderetailer te verbeteren, waarbij IBM de capaciteiten van YNAP in het veld van online luxe mode optimaal wil benutten. Door het partnerschap legt de modegroep de basis voor de ontwikkeling van een gemeenschappelijk technologieplatform in al zijn multi- en monobrand webwinkels. Tegelijkertijd spant YNAP zich in op het gebied van personalisatie en merkervaring, de ontwikkeling van de app en social media marketing.”Deze baanbrekende alliantie zal onze klanten en merken ten goede komen, zodat we onze ambities kunnen waarmaken,” zegt Alex Alexander, CIO bij Yoox Net-a-Porter, in een verklaring. “De samenwerking met IBM zal ons getalenteerde technologieteam in staat stellen zich te concentreren op waar we bekend om staan: toonaangevende innovatie en klantgerichte oplossingen,” gaat Alexander verder.

De IBM-deal, waarvan de financiële details niet zijn bekendgemaakt, is echter deels de reden waarom YNAP afgelopen maanden veel IT-personeel verloor aan rivalen als Amazon en Farfetch. Sommigen zeiden dat de IBM software hen niet in staat stelde creatief te zijn op het gebied van applicaties, zo melden anonieme bronnen tegenover Reuters.Om de nieuwe technologie, met daarin een combinatie van de IBM software met eigen oplossingen voor de behoeften van klanten en partners, te kunnen ontwikkelen, neemt YNAP de komende maanden ruim 100 werknemers aan in Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Het Britse merk Topman, het broertje van Topshop, gaat een Premium-collectie lanceren. De collectie zal geïnspireerd zijn op modern Scandinavisch design en zal in 40 winkels wereldwijd wereldwijd verkocht worden. Dat meldt Fashionmag.De collectie bestaat uit 40 stukken en zal gericht zijn op de ‘meer kritische klant’. De Premium-lijn is bedoeld om de gewone collectie van Topman aan de vullen en zal per seizoen geüpdatet worden met nieuwe ontwerpen, gedurende het hele jaar. Volgens Topman ligt de nadruk op detail en kwaliteit, daarnaast is het label in meerdere seizoenen te dragen.De Premium-collectie is ‘clean en sharp’, net als Scandinavisch design. De items zijn gemaakt van stoffen als leer, merino wol en suede. Zo zit er onder meer een bikerjacket van geiten suede, tailored t-shirts van wol, hand screen printed cotton t-shirts en meer. Prijzen variëren van 23 euro tot 257 euro.Topman breidt momenteel flink uit, zo zal het merk later dit jaar op de Peruaanse markt verschijnen.