Donsjassenmerk Canada Goose zet definitief de stap naar de beurs. In oktober werd al een beursgang gesuggereerd, maar deze werd nooit bevestigd tot nu toe. Het bedrijf diende op woensdag het verzoek in bij de U.S. Securities & Exchange Commission.

 

In de documenten zegt het bedrijf: “Op dit moment genereren we verkoop in elke grote West-Europese markt, dit is de plaats waar ons merk voor het eerst een commercieel succes was. We geloven daarnaast dat er andere kansen liggen om deze markten naar hun full potentialte krijgen. In het bijzonder in Groot-Brittannië en Frankrijk, daar hebben we een grote toestroom gerealiseerd dankzij onze partners in de retail, maar we zijn nog bezig met het uitbreiden van een groothandel netwerk en we zijn pas in de eerste fase van onze shop-in-shop strategie. In beiden markten hebben we in september 2016 e-commerce platforms gelanceerd en hebben nog het doel om onze retail aanwezigheid tot stand te brengen.

 

De gewatteerde jassen van het merk hebben de afgelopen jaren het straatbeeld veroverd, in zowel Amerika als in Europa. Het internationale succes is dan ook de grootste reden voor het bedrijf voor een beursgang. De bekende parka’s zijn inmiddels in 36 landen te koop. Bij de aanvraag zegt het merk: “We hebben een sterke fundering gebouwd die is uitgegroeid tot een felbegeerd outdoor merk.” De laatste drie fiscale jaren is het merk explosief gegroeid. Dit is terug te zien in een winstgroei met 38,8 procent vorig jaar en een netto inkomen dat 196 procent gegroeid is.