De Canadese donzenjassenspecialist Canada Goose gaat voor het eerst een Europeeskantoor openen. Een verkoop- en marketingteam zal zich in Londen vestigen en er komt ook een showroom in de omgeving van Oxford Circus. Dat meldt de Canadese modenieuwssite FashionMag.Groot-Brittannië is de grootste markt van het merk buiten Canada en de Verenigde Staten. Volgens Canada Goose groeide de omzet er vorig jaar met 200 procent en wordt het merk via zo’n 90 verkooppunten verkocht. Vorig jaar boekte het merk een mondiale omzet van 99 miljoen euro.

Eind vorig jaar nam de Amerikaanse investeerder Bain Capital voor een onbekend bedrag een meerderheidsbelang in het merk. Een bron met kennis van de transactie schatte de waarde op minstens 250 miljoen Canadese dollar (165 miljoen euro), meldt de Canadese krant The Globe and Mail. Met een kantoor in Europa zou het merk beter in kunnen spelen op de behoeften van de consumenten hier, zoals het ontwikkelen van lichtere, waterdichte jassen die aan het Europese klimaat zijn aangepast.

Wellicht dankzij de langere, strengere winters, groeit de vraag naar modieuze, warme wintermode. Derhalve is het Canadese jassenmerk Canada Goose op zoek naar investeerders. Volgens de Canadese nieuwssite Business News Network (BNN) heeft het bedrijf Canaccord Genuity – een Canadese bank – aangesteld om alle opties te onderzoeken. Canada Goose topman Dani Reiss ontkent de geruchten dat het familiebedrijf mogelijk verkocht wordt. “We onderzoeken zeker de mogelijkheden om vreemd vermogen in het bedrijf te investeren,” zei hij afgelopen maandag tegen Reuters. De investeerder zou echter als ‘minderheidspartner’ binnenkomen. Canada Goose werd in 1957 in Toronto opgericht door de grootvader van Reiss, Sam Tick, en maakt nog altijd al zijn luxeproducten in Canada. Vorig jaar realiseerde het bedrijf een jaaromzet van 200 miljoen Canadese dollar (148,5 miljoen euro) en een brutowinst van ongeveer 25 miljoen Canadese dollar (18,5 miljoen euro), zegt een bron van BNN.