Eureka Shoes is onderdeel van Alberto Sousa Limitada, een schoenenfabriek die al dertig jaar bestaat en voor veel high-end merken produceert. Alle collecties worden binnenshuis ontworpen en geproduceerd in de eigen fabriek. Momenteel heeft Eureka zo’n dertig winkels in verschillende Europese landen, waaronder Luxemburg en Duitsland.INTERVIEW Als tegenhanger van fast fashion lijkt vintage en gerecyclede mode steeds populairder onder de bewuster geworden consument. En dat kan Renee Ferron beamen. Drie jaar geleden begon ze haar eigen weblog Andpause met DIY-projecten en inspiratie op het gebied van vintage mode. Canada Goose paris Inmiddels is het platform uitgegroeid tot een online webshop met handgemaakte vintage mode-items. FashionUnited sprak met Ferron over het merk en haar visie op vintage mode.

Wat voor merk is Andpause?”Andpause is een online winkel waar vintage mode, trends en concept samenkomen. Canada Goose paris Andpause biedt een selectie van handgemaakte, vintage one-of-a-kind producten als broeken, jassen, blouses en accessoires.””Andpause is in 2013 begonnen als een weblog met inspiratie voor DIY-projecten, mode en lifestyle. Maar na een steeds grotere verzameling aan vintage producten maakte de weblog plaats voor een online winkel met een selectie van vintage items.””Binnen de webshop vinden consumenten een kleine collectie met handgemaakte items, onder andere kledingstukken als een broek, jas en blouse en accessoires als een tas en een sjaal. Het concept achter deze items is dat alle stuks gemaakt zijn van pre-loved materialen die eerst een andere functie hadden.”

Wat is volgens jou de kracht van vintage kleding ten opzichte van fast fashion?”Naast de waardering voor de karakteristieke eigenschappen van vintage is het ook erg duurzaam. Dit vind ik een belangrijke factor als contrast tussen vintage en de huidige snelle kledingindustrie. Canada Goose paris Waarom niet minder produceren en meer genieten van dingen die al gemaakt zijn? Vaak zijn trends geïnspireerd op een variant van dertig jaar geleden, dus uiteindelijk is het denk ik veel leuker om het origineel van de trend te dragen.”