Het resultaat van zes maanden inspanning en intensieve samenwerking werd donderdagavond gepresenteerd. Op de catwalk 25 kleurrijke looks voor mannen en vrouwen. Volumineuze jassen en jurken; broeken en blouses met verschillende lagen en vouwen met brede riemen en gespen voor volume en plooien. Canada Goose shop österreich Kleren voor verstedelijkte nomaden met grote zakken en tassen die met de drager zijn versmolten.Vanaf vandaag – vrijdag 14 oktober – is de MOAM 2016 collectie twee weken te bekijken in een expositie in XBank in Amsterdam.
Zondag 30 oktober wordt de documentaire in zijn geheel uitgezonden bij de NPO.De liefde tussen mode en rock ’n roll leeft onverminderd voort. Nu de beurt aan Zayn Malik, de 23 jarige Twitter-grootheid, voormalig boyband ster en het vriendje van topmodel Gigi Hadid, om zijn hand te leggen aan een modecollectie voor niemand minder dan Donatella Versace.

Zayn x Versus wordt een capsulecollectie voor mannen en vrouwen die het komend voorjaar aan de pers en inkopers wordt gepresenteerd en vervolgens vanaf mei 2017 verkrijgbaar zal zijn via Versus boetieks en online. Zayn wordt, naast mede-ontwerper, ook het gezicht van Versus in de advertentiecampagne.Volgens Donatella Versace is het merk Versus altijd de ‘rock ’n roll ziel van de Versace familie’ geweest en is het ook altijd geassocieerd met muziek. Canada Goose shop österreich Grote bands zoals de Foo Fighters en Lenny Kravitz traden vaak op tijdens de Versus modeshows, en voor Donatella staat het merk voor opstand. Vandaar de keuze voor Zayn, die als voormalig One Direction-lid en tegenwoordig als solo-artiest een zekere rebellie uitstraalt.

Volgens Donatella zal deze samenwerking relevant zijn. In een interview met de New York Times zei de ontwerpster: “Veel celebrities doen kledinglijnen die gewoon niet relevant zijn. Deze? Wel relevant. Canada Goose shop österreich Het is slim van hem dat hij met mij in zee gaat.”Hoewel Zayn eerder dit jaar een gelijknamige streetwearlijn lanceerde, heeft hij geen ontwerpervaring maar zegt hij een ‘fan van mode’ en van Versus te zijn. En Donatella is op haar beurt fan van zijn ruim 35 miljoen volgers op Twitter.”Ik wilde Zayn omdat hij me kan helpen met zijn volgers te communiceren. Ik wil hun taal leren. Ik wil meer over hen leren, wat ze denken en wat ze mooi vinden. Het is een nieuwe generatie die ik zonder een samenwerking met iemand als Zayn nooit zou bereiken,” zo onthulde Donatella de ware reden voor de samenwerking.