Zeker op de markt van leasingwagens is D’Ieteren het nummer één met een straatlengte voorsprong. Van de ruim 100.000 wagens die de grootste leasingmaatschappijen jaarlijks bestellen, is een op de drie een Volkswagen, Audi of Skoda.Maar de impact mag niet overdreven worden. De sectorfederatie Febiac, soms ietwat oneerbiedig bestempeld als de lobbyarm van D’Ieteren, heeft zich de voorbije jaren al positief uitgelaten over een mobiliteitsbudget. Dan zal het wel meevallen, zeker?De autoholding zakte meer dan 4 procent uit vrees dat de invoering van een mobiliteitsbudget zal vreten aan de omzet en de winst. Bedrijven geven sommige werknemers een salariswagen, een auto die ook privé gebruikt kan worden en die voordeliger is dan het uitbetalen van fors belast loon. Het mobiliteitsbudget vormt een alternatief voor die salariswagen.

De uitwerking is nog niet duidelijk, maar het ligt voor de hand dat sommige werknemers zullen gaan shoppen bij die alternatieven. Dat kan betekenen dat sommige werknemers de canada goose victoria parka aangeboden wagen zullen inruilen voor iets anders.

De invoerder nam de voorbije jaren aan de lopende band onafhankelijke VW- en Audi-dealers over, van Beerens, Joly, Claesens tot ACM. De rode draad in de overnamerace is de as Brussel-Mechelen-Antwerpen, waarlangs veel hoofdzetels van grote bedrijven staan.En ook de verkopers die dagelijks de baan op moeten, zullen met een wagen van de canada goose victoria parka firma blijven rijden. En een deel van de werknemers die een salariswagen opgeven voor extra loon zal misschien zelf toch een – weliswaar goedkopere – auto kopen.

D’Ieteren richtte zich op die regio om de grootste lucratieve bedrijfsvloten volledig in eigen handen te krijgen. De weerslag van het mobiliteitsbudget zal dan vooral wegen op de rendabiliteit van die eigen D’Ieteren-dealers, die veel afhankelijker zijn van salariswagens dan een landelijke dealer.De camionette van de technici van Belgacom en Eandis of van de loodgieter uit het dorp zal niet verdwijnen door de invoering van een mobiliteitsbudget.

Andere zullen niet het volledige budget opsouperen aan een dure auto met veel opties, maar zullen wat budget over willen houden voor andere vormen van mobiliteit.

Natuurlijk zal D’Ieteren Auto dat voelen als grootste auto-invoerder van het land, zowel door minder verkoop als door downsizing en minder lucratieve opties. De verdeler van de merken van de Volkswagen-groep is al decennia de marktleider in ons land.

 

Over bedrijfswagens doen veel mythes de ronde, vooral over de aantallen die rijden op de Belgische wegen. Bedrijfswagens zijn weliswaar goed voor bijna de helft (49%) canada goose victoria parka van de nieuw ingeschreven voertuigen. Maar niet al die professionele voertuigen zijn salariswagens. Die zijn ruwweg goed voor zo’n 100.000 bestellingen per jaar.