Bij kleding- en schoenenwinkel Het Magazijn is op zondagavond in het magazijn ingebroken. De schade is 100.000 euro.De winkel Het Magazijn is eigendom van Schutrups Schoenen uit Exloo. Volgens eigenaar Jan Schutrups is er gericht ingebroken in zijn opslagruimte, die pas sinds drie weken in gebruik is.SchadeMomenteel is de inventarisatie van gestolen schoenen en kleding nog in volle gang. “Ik denk dat de schade wel oploopt tussen de 100.000 en 120.000 euro”, aldus Schutrups. De eigenaar laat weten dat het om merken gaat als Drykorn, Ugg Australia en Canada Goose. “Het is makkelijk in de markt weg te zetten kleding die het goed doet.” De voorraad was bestemd voor de opening van een nieuw filiaal in Haren.OnderzoekHet pand was nog niet voorzien van een alarmsysteem of camera’s. Wel zijn er videobeelden gemaakt door camera’s in de buurt van de winkel, die worden momenteel door de politie onderzocht. Ook vindt er buurtonderzoek plaats.

“Ecobont is 100% synthetisch, maar wat Parajumpers betreft even luxe als echt bont”, meent Joost Hoppenbrouwers, Nederlandse agent van de kinderlijn van Parajumpers. “De populaire modellen in de collectie, de zogenaamde Masterpieces, zijn voortaan niet meer alleen verkrijgbaar in bont, maar ook in ecobont. Verder zijn veel nieuwe modellen  voorzien van ecobont. Maar voor de hardcore Parajumpers-fan blijven de modellen met echt bont uiteraard leverbaar.”

Wees goed voor het milieu en ga er zuinig mee om is een filosofie die volgens Hoppenbrouwers nu door het hele bedrijf gaat. Vanaf komend seizoen gaat Parajumpers 100% recyclebare kledinghangers gebruiken. Ook de nieuwe campagne getuigt van zorg voor de medemens en zijn omgeving. De nieuwe campagne voor winter 2013 is opgenomen in The Heidelberg Project in Detroit, een artistiek project dat het leefklimaat in een Detroitse wijk wil verbeteren. Lokale mensen zijn de modellen in de nieuwe campagne, waarna het project op een donatie van het label kon rekenen.