Bij kleding- en schoenenwinkel Het Magazijn is op zondagavond in het magazijn ingebroken. De schade is 100.000 euro.De winkel Het Magazijn is eigendom van Schutrups Schoenen uit Exloo. Volgens eigenaar Jan Schutrups is er gericht ingebroken in zijn opslagruimte, die pas sinds drie weken in gebruik is.Momenteel is de inventarisatie van gestolen schoenen en kleding nog in volle gang. “Ik denk dat de schade wel oploopt tussen de 100.000 en 120.000 euro”, aldus Schutrups. De eigenaar laat weten dat het om merken gaat als Drykorn, Ugg Australia en Canada Goose. “Het is makkelijk in de markt weg te zetten kleding die het goed doet.” Canada Goose wish De voorraad was bestemd voor de opening van een nieuw filiaal in Haren.Het pand was nog niet voorzien van een alarmsysteem of camera’s. Wel zijn er videobeelden gemaakt door camera’s in de buurt van de winkel, die worden momenteel door de politie onderzocht. Ook vindt er buurtonderzoek plaats.

 Canada Goose wish Puma Benelux heeft met onmiddellijke ingang NewMarket aangesteld als agent voor de Puma Black Station collecties in de Benelux.Puma Black Station bestaat uit de collecties Puma Rudolf Dassler, Puma by Alexander McQueen, Puma by Sergio Rossi, Puma by Yusuhiro Mihara en Urban Mobility.De collecties worden verkocht in het modesegment, maar volgens Sander van Gelder (General Manager Benelux) hebben deze sportfashioncollecties een andere aanpak nodig hebben dan de overige lijnen van Puma. “NewMarket is de perfecte partner voor de verkoop van deze specifieke collecties binnen ons Puma Black Station segment. En de Puma Black Station collecties vinden heel goed aansluiting bij de overige merken die NewMarket voert”, aldus Sander van Gelder.

Danielle Eras en Sanne Wegdam, initiatiefnemers van NewMarket, zijn verantwoordelijk voor de verkoop. Met de komst van Puma Black Station binnen NewMarket is hun portfolio, waartoe ook de merken Modström, Folk, Dante 6, Sessun, Custommade en Canada Goose behoren, nog verder uitgebreid. Hierdoor zullen halverwege 2010 de dames dan ook verhuizen naar een groter pand in de Noordergasfabriek in Amsterdam-Noord. “We hebben ontzettend veel zin om de diverse sportfashioncollecties binnen Puma Black Station weer goed op de kaart te zetten. De collecties zijn altijd zeer succesvol geweest en dit is exact het doel dat we wederom met deze samenwerking voor ogen hebben”, zo laten Daniëlle Eras en Sanne Wegdam weten.