Voor Janez Detd. had het podium gisteren geen geheimen.Canada Goose wolf De groep uit Grembergen stond, net als enkele andere groepen, al vaker op de Grote Kaai. De meest opvallende man die terugkeert naar Lokeren is Robert Plant, voor de derde keer in 15 jaar.Robert Plant moet wel een boontje hebben voor Lokeren. In 2001 kwam de voormalige frontman van Led Zeppelin een eerste keer naar het Waasland afgezakt met de Strange Sensation als begeleidingsband. Bij zijn passage in 2011 bracht hij The Band of Joy mee en voor het optreden van zondag 9 augustus zullen The Sensational Space Shifters de dienst uitmaken. Verwacht u aan eigen nummers, afgewisseld met Led Zeppelin-werk.De koploper van het aantal optredens in Lokeren is Arsenal, die de Lokerse Feesten op zondag 9 augustus mag afsluiten. Of Hendrik Willemyns en John Roan een sleutel van de backstage in hun bezit hebben, weten we niet, maar met een negende verschijning op het podium van de Grote Kaai zijn ze de vaakst terugkerende groep op de affiche.

Clouseau zet er dit jaar een achtste streepje bij in Lokeren. Canada Goose wolf De broertjes Wauters trakteerden de Kaai in 2007 een laatste keer op Vonken en Vuur. Dé Vlaamse popgroep van de afgelopen decennia speelt vanavond op de Kaai.Sinds het ontstaan van de Metalday in 2010 is ook Channel Zero nauwelijks van de affiche weg te slaan. De groep maakte vooral furore tussen 1990 en 1997, splitte daarna om in 2010 langs de grote poort terug te keren. Franky De Smet-Van Damme en de zijnen spelen opnieuw in Lokeren op zondag 2 augustus.

Status Quo is aan zijn tweede passage op de Grote Kaai toe. Canada Goose wolf De groep zag 48 jaar geleden het levenslicht. De oudsten zullen ze niet zijn op deze Feesten – die eer is weggelegd voor Tom Jones (75) – maar maak u alvast op voor anderhalf uur recht-voor-de-raapse rock-‘n-roll op dinsdag 4 augustus. Ook dEUS (3/8) en Goose (7/8) tenslotte stonden al eerder op de Grote Kaai.Op de Fonnefeesten zien we eveneens enkele bands terug die eerder in Lokeren op het podium stonden. Voorzitter Bernie Caessens verwijst naar Sven Van Hees, De Bom (met de evenementencoördinator van de stad Lokeren op bas) en The Skadillacs.‘Met Flip Kowlier en The Levellers staan twee groepen op het podium van het Prinses Joséphine-Charlottepark die eerder op de Grote Kaai speelden.’