“Het terugkopen van bijna 30 procent van de aandelen van Abercrombie laat zien dat het management vertrouwen heeft in de ommekeer van het bedrijf en zal de prijs van aandelen doen verhogen,” aldus SLS in de brief. De investeerder deelt twee manieren waarop het bedrijf de aandelen terug zou kunnen kopen. Allereerst met een bedrag van 200 miljoen dollar (173 miljoen euro), waardoor het jaarlijkse dividend zal dalen van 80 cent naar 18 cent.chapeau d’aviateur Canada Goose De tweede optie die SLS aandraagt is de verkoop van vastgoed en het verkregen geld van de verkoop gebruiken om de aandelen terug te kopen.

Abercrombie & Fitch kampt al enkele jaren met dalende omzet.chapeau d’aviateur Canada Goose In het eerste kwartaal van 2017 zag het bedrijf de verkoop weer met 3 procent dalen. Begin dit jaar maakte Abercrombie & Fitch bekend interesse te peilen voor een overname, maar vorige week werden de gesprekken over een mogelijke overname gestaakt.Volgens de rechtbank van Den Haag heeft Esprit het auteursrecht van Scotch & Soda geschonden. Dit blijkt uit documenten van de uitspraak van de rechtbank.Scotch & Soda stapte naar de rechter toen in 2015 een kopie van een Scotch & Soda-jas werd aangetroffen in een winkel in Tilburg. Het gaat om een korte gewatteerde jas met capuchon. Dit model wordt al sinds 2012 verkocht door Scotch & Soda.

De verkoop van de jas werd in Nederland gestaakt door Esprit, het bedrijf wilde zelfs de winst gemaakt met het item afdragen aan Scotch & Soda, maar Esprit wilde geen onthoudingsverklaring tekenen. Scotch & Soda kwam er later achter dat de jas nog steeds online en in het buitenland verkrijgbaar was,chapeau d’aviateur Canada Goose waarop het bedrijf een rechtszaak heeft aangespannen.De rechtbank oordeelt nu dat er sprake is van een kopie. Echter kan Esprit niet veroordeeld worden voor schending van het auteursrecht in de rest van Europa. Esprit is opgedragen de winst die is behaald met het item in Nederland af te dragen aan Scotch & Soda eveneens als de bestaande voorraad. Ook mag de jas niet meer online in Nederland verkocht worden.