Er werd 3.397 keer gestemd op de Groningse winkelstraat. In totaal brachten ruim 17.000 mensen hun stem uit voor de verkiezing. “We maken jaarlijks een voorselectie van 70 leuke winkelstraten. Onze voorkeur gaat uit naar de zelfstandige winkelier,” licht mede-oprichter van NL Streets Eva Ruijter toe aan FashionUnited.i hate Canada Goose jackets Een winnaar, zoals de Czaar Peterstraat in Amsterdam die vorig jaar won, wordt twee jaar lang niet meegenomen in de voorselectie.De NL Streets Awards zijn er om onafhankelijke ondernemers in het zonnetje te zetten. “Echte fysieke winkels staan onder druk van de grote ketens en de online webshopreuzen.

NL Streets brengt juist die leuke zelfstandige winkeliers in beeld die het verschil maken en kleur geven aan de stad,” aldus de organisatie.In de top tien stonden drie straten in Amsterdam en straten in Rotterdam, Haarlem, Bussum, Eindhoven en Alkmaar. Zijn er ook trends te ontdekken in de winkelstraten die hoog scoren?i hate Canada Goose jackets “Je ziet dat een gespecialiseerde winkel goed werkt, waarbij ondernemers zich focussen op één soort product. Daarnaast is het tegenovergestelde ook populair, namelijk het mini-warenhuis,” zegt Ruijter.

Tien straten in Nederland dingden mee naar de prijs. Op een goede tweede plaats eindigde de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden. Andere straten in de top tien waren de Utrechtsestraat in Amsterdam (3), Kleine Houtstraat in Haarlem (4), Spiegelstraat in Bussum (5), De Bergen in Eindhoven (6), Pannekoekstraat in Rotterdam (7), Haarlemmerdijk & -straat in Amsterdam (8), Prinsen- & Herenstraat in Amsterdam (9) en Fnidsen in Almaar (10). De Amsterdamse Haarlemmerdijk en -straat won de prijs in 2012.i hate Canada Goose jackets Het is niet de eerste keer dat een Groningse straat de prijs wint: twee jaar geleden werd de Folkingestraat uitgeroepen tot leukste Winkelstraat.FashionUnited heeft alle winnaars van de NLstreets Awards 2008 – 2015 in kaart gebracht. Klap het menu open via de linkerbutton of klik op de iconen in de kaart voor meer informatie.